Elektroninen vahtikoira
EWD-III


Nykypäivinä automaatiotekniikka perustuu yhä enenevässä määrin edullisiin, standardin mukaisiin PC laitteistoihin. Asiassa on vain yksi ongelma. Näitä laitteita ei ole alunperin suunniteltu tällaiseen käyttöön!

Tähän saakka PC-pohjaisen automaatin toimintaan ei ole voitu luottaa, koska laite ei mikroprosessoreille hyvin tyypillisissä häiriötilanteissa osaa tehdä itse mitään korjauksia. Tätä ongelmaa korjaamaan olemme suunnitellet ja toteuttaneet erilaisia elektronisia vahtikoiraratkaisuja.

Kolmas tuotantoon otettu vahtikoiramallimme on ratkaisu kaikkiin vastaan tulleisiin ongelmiin. Se vahtii laitteistoa hyvin yksinkertaisella ja luotettavalla menetelmällä ja sillä on kapasiteettia nollata koko automaatiojärjestelmä. Ainoa haittapuoli tästä yksinkertaisuudesta ja kapasiteetista on aiempiin verrattuna sen hinta, joka suurelta osin koostuu erilaisista hyväksyttämiskuluista ja mekaanisesta rakenteesta.

Valmistamme oheisen kuvauksen mukaista asiakaskohtaisesti helposti räätälöitävissä olevaa vahtikoiralaitetta. Laitteen hinta yksin kappalein on 1600 mk ja suuremmissa erissä 1300 mk / kpl sisältäen ohjelmoinnin ja ALV:n 22%.

Vastaamme mielellämme lisäkyselyihin koskien tuotteitamme.


Tekniset tiedot:
Hyväksynnät: SETI ja THK
Suojausluokka: 1
Käyttöjännite: 220-240V 50Hz
Kytkin: 16A, releohjattu
Lähdöt: 3 kpl, maadoitettuja
Puhelinliitäntä: optoeristetty, eristysjännite 2500V
Ohjausliitäntä: optoeristetty, eristysjännite 2500V, ohjaus 2,5-12V / 1kohm
Toimintatapa: Kiinteästi ohjelmoitava 256 vaiheinen tilakone
Merkkivalot: Vihreä ja punainen LED
Kytkimet: RESET-painike etupaneelissa
Kotelo: Alumiiniprofiili 55mm x 105mm x 150mm
Valmistaja: AriSoft Oy, Suomi


Toimintavaihtoehdot:
Laite voidaan ohjelmoida tarkastelemaan seuraavia tapahtumia yhtä kerrallaan.
- Puhelinyhteyden avaus tietyn soittomäärän puitteissa
- Puhelinyhteyden kesto
- Epäonnistuneen yhteydenoton uusintayritykset
- Tietokoneen virtalähteen käynnistys
- Ohjelmasilmukan toiminnan valvonta
- Resetointipyyntö tietokoneelta
- Tietokoneohjattu automaattirele
- Ylikuumeneminen

Laitteessa olevat kaksi merkkivaloa ovat vapaasti ohjelmoitavissa. Ne voidaan ohjelmoida näyttämään esim. laitteen tilaa: vihreä = ok, punainen = vika.

Laitteessa olevalla resetointikytkimellä koneen käyttäjän on mahdollista tarvittaessa resetoida koko järjestelmä luotettavasti ilman tarkempaa perehtymistä laitteistoon. Laitteeseen voidaan ohjelmoida itsediagnostiikka, jolla se osaa lopettaa resetointiyritykset, mikäli ne eivät tuota toivottua tulosta.

Laite vahtii käyttöjänniteen tasoa ja mikäli se putoaa liian alas (esim. sähkökatkos), järjestelmä sammutetaan. Uudelleenkäynnistys tapahtuu vasta kun käyttöjännite on palannut takaisin riittävän pitkäksi aikaa. Tämä toiminta suojelee myös UPS-laitteita pitkän sähkökatkoksen jälkeen tapahtuvassa uudelleenkäynnistyksessä.

Laite voidaan ohjelmoida toimimaan myös kauko-ohjattuna kytkimenä siten, että se kytkee virran laitteistoon välittömästi kun puhelinliittymään tulee soitto. Laitteisto sammutetaan määrätyn ajan kuluttua yhteyden katkaisusta tai erillisellä komennolla tietokoneliitännästä. Tällä menetelmällä voidaan säästää huomattavia määriä sähköä ja itse laitteistoa, jos käyttötarve on hyvin vähäinen.


Asentaminen:
Laite liitetään pistotulppaliitännällä verkkovirtaan. Laite syöttää siihen kytkettyjä muita laitteita releohjatun, kolmiosaisen, maadoitetun pistorasian kautta. Puhelinkosketin, on ns. läpivientimallia eli vahdin oma kosketin asennetaan puhelinliittymään ensimmäiseksi ja muut telelaitteet sen perään. Tietokoneliitäntä asennetaan kirjoitinporttiin tai muuhun sitä vastaavaan digitaaliseen lähtöön. Kaikki liitokset ovat pistotulpalla varustettuja eikä mitään työkaluja tarvita asennukseen.


Luotettavuus:
Laite ei sisällä mikroprosessoria, joiden häiriöiden valvontaan se on rakennettu. Tilakonerakenne palautuu kaikista odottamattomistakin häiriötilanteista normaaliin käyntitilaan. Laitteen komponenttien odotettu toimintaikä on huomattavasti suurempi kuin itse tietokonelaitteiston. Laitteen mukana toimitetaan huoltoa varten kytkentäkaavio.